skjul detaljer

Ramsalt

Byutviklingsprosjekt i Bodø sentrum. Lemon har levert strategi, innhold, profil og markedsføring av boligene samt bygulvet i Ramsalt. Prosjektet forlenger seg videre til det som nå heter Molobyen.

  • Kunde Hundholmen Byutvikling, Clemens Eiendom

Ramsalt er et byutviklingsprosjekt i Bodø som omfatter opprustning av blant annet Sjøgata, sentrum og bypromenaden.

I Sjøgata i Bodø var en betydelig utdfordring for en naturlig og fremtidsrettet byutvikling at alle bygg «snudde ryggen» til havet og utsikten. Det er flere grunner til dette, en av historiene er at man fra gammelt av ikke så verdien av å se ut på arbeidsplassen – altså havet.

En konsekvens av dette var at et av Bodøs mest attraktive områder fremstod temmelig introvert, med begrensede muligheter til å få aktivsert og synliggjort nye ambisjoner for sjøsiden. Ved å etablere et utsiktspunkt i et gammelt kontorbygg fikk vi imidlertid skapt en mulighet til å oppleve utsikten mot havet og byen.

Presentasjon Sjogata navneprosess14

Navnsettingen var en utfordring. Bodøværinger er rause, barske, inkluderene og ikke minst stolte av byen sin. Navnet måtte bety noe, og samtidig spille på disse egenskapene vi fant. Vi landet på Ramsalt – et navn som hadde historikk i et håndverk, men som også hadde utviklet seg til et uttrykk for det barske livet/været.

Presentasjon Sjogata navneprosess31

Vår «tag line» for den nye byutviklingen ble «På første rad til kultur og natur». I dag har bygulvet med butikker og hotell tatt dette navnet aktivt i bruk, og det befester seg som en sterk merkevare i Bodø.

Det visuelle uttrykket ble skapt gjennom bruk av kontrastfulle bilder av vær og vind, samt det dramatiske lyset som kan oppstå.