skjul detaljer

Molobyen

Utviklingsområdet er mellom Molorota og Bispeveien i Bodø sentrum. Her skal det over tid lages en helt ny bydel og målet for utviklingen er å skape en hyggelig, mangfoldig og bærekraftig byutvikling for fremtiden med mennesket i fokus.

  • Kunde Breivika Utvikling

Molobyen blir en forlengelse av Bodø sentrum med både næringsliv, aktiviteter, boliger og rekreasjon via videreføring av havnepromenaden. Det er et byutviklingsprosjekt fra Molorota til Breivika brygge med området rundt Bispegården

Hva skal barnet hete?

Vi fikk i oppgave å starte en navneprosess med utgangspunkt i samspillet mellom by og natur. Det ble laget et grundig konsept og en markedsstrategi for hele området, før forslagene ble lansert for styret i Breivika Utvikling Bodø, bestående av Hundholmen Byutvikling, Løvold Solution og Clemens Eiendom.

Molobyen ligger omkranset av opplevelser og aktiviteter med nærhet til både naturen og Bodøs by- og kulturliv. Her skapes en ny bydel, med moderne leiligheter, i turavstand til alt. Her går du "– på tur hjem". Den visuelle profilen tar høyde for dette langsiktige og omfattende prosjektet, med fokus på lekenhet og fleksibilitet. Logoen visualiserer lydbølger, for bor du her, så må du nok til tider rope for å bli hørt over lyden av naturens krefter.

Vi tror at de definerte målgruppene ønsker både i pose og sekk, i jakten på sin nye bolig. På den ene siden ønsker de å gi barna et trygt miljø, hvor de kan løpe fritt til lekekamerater, ha en sikker skolevei og på egenhånd oppdage verdiene med naturen.

På den andre siden setter de stor pris på å ha nærhet til en faglært barista og å være omgitt av byens urbane kvaliteter. Kort og godt, de er glad i bypulsen, men drømmer om en rolig hverdag og mer tid sammen med familien.

Det er for disse vi nå utvikler Molobyen. Tett på naturen kan de snart bo i et moderne hjem, i et nytt boligområde, med skole og barnehage. I tillegg finnes det bl.a. badeplass, lekeplass og fotballbane. Nærheten til havet gir mulighet for fisking, padling, roing, seiling og bading. De litt mer eventyrlystne kan kite eller surfe.

Her vil vi legge til rette for å etablere herlige omgivelser som alle vil har glede av. Alle inviteres til bli med på å starte et nytt nabolag og et godt fellesskap, med det beste av to verdener: natur- og byliv.

Eventpofil

Vi har også utviklet en eventprofil for Molobyen som i hovedsak skal fungere som en kommunikasjonsplattform for prosjektet, hvor det kan arrangeres eventer, visninger og samlinger av ulike slag. Det skal i tillegg fungere som en tilgjengelig arena for lokalbefolkningen. Vi har laget konseptet, navnet og den visuelle profilen. Navnet henger sammen med prosjektet, slik at målgruppene og innbyggerne generelt, vil forstå hvem som er avsender. Målet er å skape liv og kjennskap til området og åpne det opp for publikum – før prosjektet for fullt starter.