PRESS Illustrasjon Molobyen av Smitdt Hammer Lassen
Stor milepæl for Molobyen:

– Planlegging av første byggestart er endelig i gang

Inspirerende byutviklingsprosjekt i full vekst 🌱✨ Gratulerer med godkjent områdeplan for Bodøs nye kulturbydel Molobyen & lansering av ny nettside!

Tett på sjøsprøyt og urbant byliv, skal en helt ny kultur-bydel nå reises. Bærekraftig stedsutvikling, inkluderende by-gulv og liv mellom husveggene, også i mørketiden, er viktige faktorer som beskriver Bodøs nye bydel Molobyen.

Godkjennelse av områdeplanen
er en en stor milepæl pro prosjektets byggestart.

Lemon har arbeidet strategisk med stedsutviklingen i dette prosjektet. Som rådgivere har vi jobbet med å sikre en inkluderende stedsutvikling som fremmer sosial bærekraft i praksis. Som strateger har vi konkretisert prosjektets store visjoner til konkrete grep i tidlig byggefase og som designere har vi utformet Molobyens identitet og merkevare.

En del av dette arbeidet er blant annet Molobyens nye kulturparaply Molo Scene:Molo Scene er en spennende plattform som samler alt som skjer i Molobyen. Ved bruk av eksisterende arkitektur, skal Molo Scene fylle tomme industrilokaler med latter, inspirasjon og gåsehud – før arkitekten Molobyens nye arkitektur reises.

Les mer om prosjektet på Molobyens splitter nye nettside.

Vi gleder oss til veien videre!